Денсаулық сақтау министрлігі наурыз көжесіз, етсіз, қазысыз, шұжықсыз, қуырдақсыз, сүт сусындарынсыз, салаттарсыз өтпейтін Наурыз мейрамын тойлау кезінде азаматтарға бірнеше кеңес берді.
Мерекелік іс-шаралар кезінде тамақтан уланудың және инфекциялық аурулардың алдын алу үшін бірнеше ережені есте сақтау қажет:
- тағам өнімдерін дайындау және сату кезінде санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды қатаң сақтау қажет;
- үйде дайындалған өнімдерді сатуға тыйым салу қажет;
- сатушылар жеке гигиенаны сақтай отырып, арнайы киімде болуы,өнімді бір реттік ыдыста сатуы тиіс;
- қалдықтарды жинау орындарын ұйымдастыру және оларды уақтылышығару керек.
Мектептер мен балабақшаларда:
- Ата-аналар жұртшылығы менбілім беру объектілерінің әкімшілігітүсіндіру жұмыстарын жүргізуі,
- талаптар менсақтау мерзімдері сақталмаған жағдайда улануға әкелуі мүмкін үйде жасалған өнімдерді тұтынуға тыйым салу қажет.