Наурыз мейрамында тамақтан уланбас үшін не істеу керек

Денсаулық сақтау министрлігі наурыз көжесіз, етсіз, қазысыз, шұжықсыз, қуырдақсыз, сүт сусындарынсыз, салаттарсыз өтпейтін Наурыз мейрамын тойлау кезінде азаматтарға бірнеше кеңес берді.

Мерекелік іс-шаралар кезінде тамақтан уланудың және инфекциялық аурулардың алдын алу үшін бірнеше ережені есте сақтау қажет:

  • тағам өнімдерін дайындау және сату кезінде санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды қатаң сақтау қажет;
  • үйде дайындалған өнімдерді сатуға тыйым салу қажет;
  • сатушылар жеке гигиенаны сақтай отырып, арнайы киімде болуы,өнімді бір реттік ыдыста сатуы тиіс;
  • қалдықтарды жинау орындарын ұйымдастыру және оларды уақтылышығару керек.

Мектептер мен балабақшаларда:

  • Ата-аналар жұртшылығы менбілім беру объектілерінің әкімшілігітүсіндіру жұмыстарын жүргізуі,
  • талаптар менсақтау мерзімдері сақталмаған жағдайда улануға әкелуі мүмкін үйде жасалған өнімдерді тұтынуға тыйым салу қажет.
Бөлісу:
Қысқа да нұсқа. Жазылыңыз telegram - ға

Фото: gov.kz
Өзгелердің жаңалығы