Миға ең қауіпті тағамдар
Нұр-Сұлтан, BAQ.KZ. Британдық араб тіліндегі Rai Al Youm газеті миға ең қауіпті өнімдерді атады. Альцгеймер ауруы мен пациенттердің тамақтануы арасында байланыс бар. Сондықтан бұл аурудың даму қаупін азайту үшін белгілі бір тағамдардан бас тарту керек. Бұл туралы РИА Новости хабарлады.
Атап айтқанда, күнделікті тәтті тоқаштар мен газдалған сусындарды тұтынудан бас тарту ұсынылады, өйткені олар мидағы қабынуды және жүйке жасушаларының зақымдалуын тудыруы мүмкін.
Сондай-ақ, авторлар құрамында капсаицин болғандықтан, ащы тағамдар мен дәмдеуіштерді қолдануға сақтықпен қарауға шақырады, бұл ақыл-ой қабілеттерін төмендетеді және есте сақтау қабілетіне де теріс әсер етеді.
Қуырылған тағамдар мен фаст-фуд мидың белсенділігінің төмендеуіне әкелетін транс майлардың көп болуына байланысты миға қауіп төндіретін тағамдардың бірі болып табылады.
Сонымен қатар, шұжықтарда, ет өнімдерінде және ірімшікте көп мөлшерде кездесетін консерванттар, тұз және қаныққан май қышқылдары ми үшін өте қауіпті екендігі айтылады. Басылым нақтылағандай, олар мидағы қабынуды тудырады және қан тамырларына зақым келтіреді.